Schilderwerk buiten

Het is essentieel om regelmatig de buitenkant van je woning te schilderen of te laten schilderen. 

Waarom de buitenkant schilderen?

De belangrijkste reden om de buitenkant te schilderen is meestal:

  • Onderhoud en behoud van materialen. De buitenkant van panden is (veel meer dan de binnenkant) onderhevig aan weersinvloeden. Denk maar aan de invloed van regen, wind en zon. Onze natuur tast de materialen van onze huizen dermate aan dat het belangrijk is dat zij goed onderhouden blijven, zodat er geen verweer optreedt. 
  • Esthetisch aspect. Natuurlijk speelt het uiterlijk van je woning, kantoorgebouw o.i.d. ook een belangrijke rol. Wie woont er nou niet liever in een mooi geschilderde woning dan in een huis wat er aan de buitenkant onverzorgd uitziet. 

 

Hoe vaak moet de buitenkant geschilderd worden?

Hoe vaak je huis aan de buitenkant geschilderd moet worden hangt af van een aantal factoren, zoals:

De plaats van het te schilderen oppervlak

Een raam dat zich op de zonzijde bevindt en bij regen regelmatig te maken heeft met slagregen heeft meer te verduren dan een kozijn dat zich bevindt op een meer beschutte plaats. Een dergelijk raam zal vaker geschilderd moeten worden. Inspecteer regelmatig uw woning of laat uw woning door een schilder inspecteren.

Het verfsysteem

Hoe vaak je woning aan de buitenkant geschilderd moet worden hangt ook af van het gebruikte verfsysteem. Zit er nu slechts 1 laagje verf op? Of heeft de vorige schilder er 2 lagen verf op aangebracht? Heeft de vorige schilder de kozijnen voorbewerkt, geschuurd en afgewassen of niet? Dit alles is van invloed op de levensduur van je schilderwerk.

Kwaliteit verf

Uiteraard zijn er grote kwaliteitsverschillen in verfproducten. Net als dat een wasmachine van Miele 20 jaar meegaat, zal een goedkopere variant van een ander merk minder lang meegaan. Zo ook met verfproducten. Informeer altijd naar de verf die gebruikt gaat worden en vraag naar de levensduur. Wij maken gebruik van de kwaliteitsmerken, zoals Sigma, Trimetal, Boonstoppel, Progold en Veveo. Afhankelijk van het te schilderen oppervlak zullen wij de juiste verf kiezen.

Verschil buitenkant en binnenkant schilderen?

Het schilderwerk aan de buitenkant van woningen, appartementen of bedrijfsgebouwen is op vele gebieden anders dan het schilderen van de binnenkant van dergelijke panden. Zo is de buitenkant veel kwetsbaarder dan de binnenkant. Er wordt voor de buitenkant een andere verf gebruikt dan voor de binnenkant. Bovendien is de buitenkant van woningen, appartementen of bedrijfsgebouwen vaker lastiger te bereiken dan de moeilijkste plekken aan de binnenzijde. Voor het schilderen van de buitenkant zijn schilders vaker aangewezen op het gebruik van steigers of kranen.


offerte aanvraag