Schilderwerk binnen

Goed en mooi schilderwerk aan de binnenkant van uw woning heeft vele voordelen:

  • Goed schilderwerk is van belang voor het onderhoud van uw woning. 
  • Goed schilderwerk is essentieel voor het behoud van materialen, zoals houten kozijnen. 
  • Mooi schilderwerk vergroot het woon- en leefgenot. 
  • Mooi schilderwerk geeft uw woning een verzorgde uitstraling. 

 

Wij maken graag een vrijblijvende prijsopgave voor uw schilderwerkzaamheden. U kunt het offerteformulier invullen of rechtstreeks contact met ons opnemen via [email protected] of op 040-2524856.

 

Hoe vaak moet de binnenkant geschilderd worden?

Hoe vaak een huis aan de binnenkant geschilderd moet worden is afhankelijk van een aantal factoren.

Verfsysteem

Hoe vaak de binnenkant van de woning geschilderd moet worden is afhankelijk van het gebruikte verfsysteem. Bij een goed verfsysteem (d.w.z. schuren, afwassen, plamuren, schuren, afwassen, verflaag 1, bij geen of lichte dekking verflaag 2) kan het schilderwerk jaren mee. 

Materiaal en ruimte

Hoe vaak de binnenkant van de woning geverfd moet worden is afhankelijk van het materiaal en de ruimte waarin zich dit bevindt. Een houten deurkozijn in de badkamer zal vaker geschilderd moeten worden dan een houten deurkozijn van de woonkamer. Temperatuursverschillen en vocht spelen hierbij een rol. Ook lichtinval in een ruimte is van invloed op de kleur.

Rookgedrag

Wordt er binnen gerookt? Als er binnen gerookt wordt zijn de muren, plafonds en kozijnen vaak na enkele maanden al verkleurd. Dit is jammer, want van de oorspronkelijk gekozen kleur is dan weinig meer over. Daarnaast tast nicotine de geschilderde materialen aan, waardoor vaker schilderen sowieso een must is. 

Gezinssamenstelling

Hoe is de gezinssamenstelling? Misschien op het eerste gezicht niet een hele logische factor, maar de gezinssamenstelling is zeker van invloed op het schilderwerk aan de binnenkant van de woning. Een gezin met kinderen is vaker thuis. Er wordt meer geleefd in het huis en ook wordt er vaker gekookt dan in een gezin zonder kinderen. Een keuken waarin veel gekookt wordt zal eerder toe zijn aan een nieuwe schilderbeurt door zich afzettend vet bijvoorbeeld. Daarnaast ontpoppen kleine kinderen zich regelmatig tot ware kunstenaars met mooie tekeningen op de muren! Al kun je dit euvel voorkomen met het aanbrengen van een afwasbare verf of een muur waarop gekrijt mag worden. 

Interieur veranderen

Hoe snel ben je je interieur beu? Sommige mensen kunnen jaren tegen hetzelfde interieur aankijken, andere mensen zijn na een paar maanden of hoogstens na 2 jaar uitgekeken op hun interieur. Een andere kleur op muren of kozijnen kan dan een groot effect teweeg brengen in je woning waardoor je huis weer een hele andere uitstraling krijgt. Het schilderen van de binnenkant is dan puur vergroting van het woongenot. 

Zoals u ziet zijn er nogal wat factoren die een rol spelen bij het onderhoud van het schilderwerk binnen een woning. Wij adviseren u graag.


offerte aanvraag